Polaznici 21. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić u posjetu Osijeku

Objavljeno: 24.10.2018

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ najviša je razina vojne izobrazbe u Oružanim snagama RH, u kojoj se školuju pripadnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, drugih tijela državne uprave iz RH te pripadnici OS stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti.
Visoke časnike iz OSRH, kao i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije te jednog djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, primila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima. Tom ih je prigodom upoznala s osnovnim značajkama grada Osijeka – od jakih gospodarstvenika i brzo rastućeg IT sektora, do kulturnih događanja, posvećenosti razvoju turizma, znažne znanstvene zajednice s više od 18.000 studenata osječkog Sveučilišta te vrhunskih sportskih rezultata i domaćinstava.
Polaznike su zanimala i pitanja sigurnosti u našem gradu te ratna iskustva i integracija hrvatskih branitelja u društvo, o čemu je govorio predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darko Nađ. Podsjetio je kako su u Domovinskom ratu sudjelovali branitelji koji nisu imali vojne škole, dok današnja suvremena izobrazba vojnog kadra jamči cjelovitu nacionalnu sigurnost.

Skip to content