Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan državnosti

Objavljeno: 29.05.2021

Uoči Dana državnosti, izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, vojske, policije te braniteljskih i civilnih udruga položila su vijence i zapalila svijeće ispred spomenika dr. Franje Tuđmana i Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

Tom prigodom zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako se svaki dan, a posebice na ovaj, trebamo s iznimnim pijetetom i poštovanjem prisjećati svih onih koji su dali svoj život za domovinu.

– Ono što danas najviše možemo učiniti u znak zahvale i ljubavi prema Domovini jest graditi bolje društvo, odgajati našu djecu da budu tolerantni i otvorena srca – poručila je zamjenica Gamoš.

– Od osamostaljenja prošlo je 31 godinu i danas se prisjećamo onih koji su dali svoje živote za samostalnost Republike Hrvatske. Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji vole ovu državu čestitam Dan državnosti – kazao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić

Danas je i kod spomen-obilježja poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata na Trgu Jug II, a povodom obilježavanja Dana Gradske četvrti Jug II, polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća odana počast braniteljima i građanima Juga II poginulima u Domovinskom ratu.

Skip to content