Pola stoljeća osječke OŠ „August Šenoa“

Objavljeno: 22.05.2019

Osnovna škola „August Šenoa“ prigodnom priredbom „Školski vremeplov“ obilježila je pola stoljeća svoga postojanja. Ovaj vrijedan jubilej uveličao je svojom nazočnošću i saborski zastupnik Stjepan Čuraj, izaslanik ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

-Želimo da Osnovna škola „August Šenoa“ bude škola života i škola za život, a njezini učenici odgovorni ljudi koji će svojim radom doprinijeti napretku kraja u kojem žive. – istaknuo je u prigodnom obraćanju ravnatelj Krešimir Ćosić.

Danas ova suvremena odgojno-obrazovna ustanova, provodi jednosmjensku nastavu, stekla je status Međunarodne eko-škole te status Škole bez nasilja. Produženi boravak za učenike nižih razreda usmjeren je na pisanje domaćih zadaća te igru i zabavu pod stručnim vodstvom učiteljice razredne nastave. Učenici u produženom boravku imaju osiguran ručak u školskoj kuhinji s hranom iz restorana posebno pripremljenom za njih.

-Dragi prijatelji mali i veliki, prije svega želim vas pozdraviti uime gradonačelnika Ivana Vrkića, uime Grada Osijeka, Osječanki i Osječana. Čestitam vam ovaj veliki jubilej – 50 godina doista nije malo. Danas se osjećam iznimno sretno, ponosno, zadovoljno – što u našem gradu imamo ovako uspješnu školu. Što li će tek biti od jeseni kada krene Škola za život? – kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Gotovo tri stotine učenika Augusta Šenoe, odgaja se i obrazuje u prostorima s gradskim centralnim grijanjem – Škola ima uređeni poučni park s hrvatskim i latinskim nazivima drveća, a športske aktivnosti njeguje na atletskoj stazi, malonogometnom, košarkaškom i odbojkaškom igralištu. Utoliko ne treba čuditi što je OŠ „August Šenoa“ od školske 2015./ 2016. godine – vježbaonica studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku mjesto gdje studenti prate nastavu iskusnih učiteljica, samostalno održavaju nastavne sate i tako se osposobljavaju za primjenu stečenih teorijskih znanja u praksi.

Skip to content