Podjela fiša, zajedničko blagovanje i zatvaranje Adventa u Osijeku

Objavljeno: 24.12.2019

Miris fiš paprikaša preplavio je u poslijepodnevnim satima ulica osječke Tvrđe. U okviru Adventa u Osijeku, organiziran je zajednički objed na najdužoj trpezi u Ulici Furunica. Za gastro užitak pobrinula se Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje čiji je predsjednik Davor Tomić kazao kako su od ranih poslijepodnevnih sati, majstori započeli s pripremom – Osječanima dragog specijaliteta.
-Imamo 14 kotlića i 14 iskusnih majstora koji pripremaju fiš paprikaš. Šaran, odlična baranjska paprika, luk kojeg ukupno ima oko 80 kg… I kako tko skuha, tako poslužujemo, da ljudi mogu uživati u zajedničkom objedu. – kazao je Davor Tomić.

S puno ljubavi majstora kotlića te uz mnoštvo Osječana, tako je u Ulici Furunica, na najljepši način polagano zatvoren ovogodišnji Advent u Osijeku. Velikom zajedničkom objedu, za koji je pripremljeno 3.000 porcija fiš paprikaša, pridružio se i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
-Želja nam je bila da tradicionalna podjela fiša ne bude samo podjela hrane. Advent u Osijeku probudio je pregršt emocija i Osječani su ovog prosinca pokazali koliko vole svoj grad i koliko vole zajednička druženja. U tom duhu, danas, na Badnjak, kada se tradicionalno kuha i jede slavonski specijalitet fiš paprikaš, odlučili smo ispratiti ovogodišnji Advent zajedničkim objedom. Uz podjelu 3.000 porcija fiša, u ovom blagdanskom ozračju, našim sugrađanima i posjetiteljima Adventa šaljemo poruku – okupljanja i zajedništva. Prigodom nadolazećeg blagdana, uime gradonačelnika Ivana Vrkića te u svoje osobno ime, želim našim sugrađanima od srca poželjeti sve najbolje – sretan i blagoslovljen Božić te puno zdravlja, sreće i uspjeha u novoj 2020. godini. – poručio je zamjenik gradonačelnika.

Skip to content