Podjela božićnih darova za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Objavljeno: 18.12.2019

U Kupoli Djeda Božićnjaka, razdragana dječja lica raznježila su večeras i svakog odraslog. Naime, Središnji ured Djeda Mraza na Trgu Vatroslava Lisinskog ugostio je najmlađe Osječanke i Osječane za koje je organizirana prigodna podjela božićnih darova. Riječ je o djeci iz socijalno ugroženih obitelji, a prema riječima zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš, paketići su našim malim sugrađanima uljepšali ove adventske dane.

-Grad Osijek je i ove godine izdvojio sredstva za 390 djece iz socijalno ugroženih obitelji odnosno obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade kao i za 28 djece koja su smještena u udomiteljskim obiteljima. Našoj smo djeci osigurali poklon karticu Zagrebačke banke s iznosom od 200 kn te slatki paketić u vrijednosti od 100 kn. Djed Božićnjak je stigao, a uz puno dobre volje, blagdansko raspoloženje i druženje ovdje u Kupoli, svako će dijete, u okviru programa Adventa u Osijeku, imati prigodu uživati i u vožnji na dječjem vrtuljku na Trgu sv. Trojstva. – kazala je zamjenica gradonačelnika.

Inače, u okviru socijalnog programa Grada Osijeka, prigodni paketići u novcu i naravi podijeljeni su djeci do 15 godina starosti, s prebivalištem na području Grada Osijeka, a koji su članovi kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade ili su smješteni u udomiteljsku obitelj rješenjem Centra za socijalnu skrb Osijek.

Šarene lampice, dobre želje, slatki darovi i Središnji ured Djeda Mraza preplavilo je blagdansko raspoloženje.

-Dobrobit svakog djeteta nam je važna, a ovo je još jedna prilika reći djeci koliko su divni i dobri i zaželjeti im tople, ugodne i sretne blagdane koji su pred nama. – poručila je Žana Gamoš.

 

Skip to content