Počinju radovi na uređenju trga ispred Paviljona Gradski vrt

Objavljeno: 02.05.2017

Od sutra počinju radovi na izgradnji i uređenju trga ispred Paviljona Gradski vrt, u kojem se od kraja prošle godine nalazi Muzej okusa.

Projekt je izradio Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek, sukladno provedenom javnom natječaju za najpovoljnijeg izvoditelja izabrana je zajednica ponuditelja Gradnja d.o.o. i Geomodul d.o.o., a za nadzor Trinas d.o.o..

Ovaj projekt, vrijedan 1.913.055,55 kuna s pdv-om, obuhvatit će uređenje cjelokupnog prostora omeđenog bazenom Gradski vrt, Domom za starije i nemoćne osobe, zgradom Paviljona i Divaltovom ulicom – bit će postavljene male granitne kocke, kako bi se osvjetljenje iz zemlje što bolje uklopilo u novo popločenje, na isti način bit će izveden i dio staze iz smjera pješačkog prijelaza, a na svim ostalim površinama predviđeno je polaganje Stabilizera, 100% prirodnog organskog veziva, kao alternative betonu i asfaltu. Na ulazu će biti postavljen znak “Zabrana prometa, osim za vozila dostave”, odnosno sukladno posebnom režimu, dok će parkiralište za 70-ak vozila biti osigurano na prostoru iza Paviljona Gradski vrt (jugozapadni dio iza Paviljona). Na prostoru Trga bit će ugrađene 23 cestovne svjetiljke, uklonjene postojeće platane te posađeno 18 sadnica drveta američkog kopriviča – gelegunje; hortikulturno će biti uređen središnji dio trga, ugrađeno 20 kompleta stalaka za bicikle i 10 klupa.

Ovo je projekt na kojem već dugo radimo i jedna od nekoliko velikih investicija najavljenih za ovu godinu, poručio je gradonačelnik. Poštujući propisanu proceduru, stekli su se uvjeti za današnje potpisivanje Ugovora s izvođačima radova pa uskoro možemo očekivati i na ovom mjestu sasvim novu vizuru grada.

Nakon sutrašnjeg uvođenja u posao projekt ćemo završiti u roku od 60 dana- potvrdio je zamjenik glavnog direktora tvrtke Gradnja d.o.o. Zorislav Šmit.

Skip to content