Počinju radovi na produžetku Kanižlićeve

Objavljeno: 15.05.2020

Grad Osijek zaprimio je 11. svibnja Presudu Visokog upravnog suda RH od 13. veljače 2020. kojom je odbijena tužba OSIJEK-KOTEKSA na rješenje Državne komisije o neosnovanoj žalbi na poništenje prethodnog postupka javne nabave. Presuda je potvrdila da je Grad Osijek postupio po zakonu kada je poništio prethodnu javnu nabavu, pokrenuo novu te 12. ožujka 2020. izabrao najpovoljnijeg ponuditelja s kojim je 12. svibnja 2020. potpisan ugovor.

Ugovor bi bio potpisan i ranije, neovisno o navedenoj presudi, ali je OSIJEK-KOTEKS 20. ožujka 2020. na odabir najpovoljnijeg ponuditelja izjavio žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Državna je komisija 30. travnja 2020. odbila tu žalbu kao neosnovanu čime su se tek tada stekli uvjeti za zaključenje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem – napominje pročelnica Ljiljana Belajdžić.

Navedena je presuda samo potvrdila zakonitost i ispravnost postupanja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave koja je postupanje  Grada vezano za poništenje prethodnog natječaja ocijenila ispravnim i zakonitim.

Napokon smo dočekali trenutak da pravda bude zadovoljena. Odabrati najpovoljnijeg ponuditelja znači odgovorno upravljati javnim novcem, ne rasipati ga. Nije neobično da se nezadovoljni žale, ali neki pojedinci su zbog političkih poena pokušali situaciju prikazati kao aferu. Stvar je napokon raščišćena, jasno je da smo svoj posao profesionalno i odgovorno odradili, i što je najvažnije – radovi mogu početi, kaže osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Radove vrijedne 14 milijuna kuna izvodit će osječka tvrtka Eurokamen s rokom završetka do kraja 2020., a obuhvatit će izgradnju ceste, kružnog toka, potrebne nasipe, pješačku i biciklističku stazu te drugu infrastrukturu potrebnu za realizaciju Škole nogometa NK Osijeka, kao i nesmetano odvijanje radova na izgradnji Prve gimnazije, kada ona jednoga dana započne.

Naime, početak radova na izgradnji Prve gimnazije nikada nije ovisio o ovoj cesti, a u okviru ovoga Ugovora izvest će se i radovi izmiještanja cjevovoda sirove vode, koje umjesto Županije kao investitora Prve gimnazije snosi Grad Osijek, te će ukupna ulaganja Grada Osijeka u projekt izgradnje Prve gimnazije, uz već darovano zemljište, iznositi 6 milijuna kuna.

Skip to content