Početak 2020. u znaku vina, delicija i ugodnog življenja

Objavljeno: 10.12.2019

Ljubitelji vina, delicija i ugodnog življenja počinju odbrojavanje. Točno mjesec dana ostalo je do početka Festivala ugodnog življenja WineOS-a koji će se po šesti puta održati u Osijeku i to – 10. i 11. siječnja. Zbog velikog zanimanja izlagača i posjetitelja te uz želju za dodatnim povećanjem atraktivnosti, Festival vina, delicija i ugodnog življenja okupit će goste i domaćine WineOS-a u prostorima Sportske dvorane Gradski Vrt. Glavni organizator manifestacije je udruga Dekanter uz pomoć vinoteke Vinita, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije te gradske i županijske turističke zajednice.

Idejni začetnik Festivala Vinko Ručević najavio je kako će se manifestaciji pridružiti više od 100 izlagača.
-WineOS će imati i međunarodni karakter jer nam dolaze izlagači iz Mađarske, Srbije – posebice s područja Fruške gore, nadalje iz Makedonije, BiH – posebno iz Hercegovine odakle je svoj dolazak najavilo 11 vinarija, a vjerojatno će ih do početka WineOS-a biti i više. Novost će biti i proizvođači craft piva te naravno proizvođači delicija poput sireva i ostalih gastro specijaliteta koje ćemo imati prigodu kušati. – rekao je Vinko Ručević dodajući da će svih 5 slavonskih županija po prvi puta imati svoje predstavnike vinare, a dolazak su najavili i gosti iz Istre, s Pelješca, iz Dalmacije…

Nezaobilazan dio festivala bit će i edukativne radionice koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz, a Festival ugodnog življenja upotpunit će i Show cooking program u okviru kojeg će pred posjetiteljima hranu pripremati kuhar s Michelinovom zvjezdicom.
Da je gastro-eno ponuda brend ovog kraja potvrdio je i zamjenik župana Goran Ivanović.
-Imamo četiri vinogorja na području naše županije i trebaju nam priredbe kao što je WineOS. – rekao je Goran Ivanović.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš, WineOS doprinosi i gospodarskoj i turističkoj promociji grada Osijeka.
– Festival je to koji bilježi odličan rast i samo ime je dovoljna pozivnica – Festival vina i delicija uz koje ide ugodno življenje. A ugodno je življenje kada u gradu Osijeku imamo ekipu koja je okupljena oko udruge Dekanter i oko Vinite, koja je uspjela u proteklih 5 godina ostvariti veliku prepoznatljivost i Festivala i grada Osijeka. Iako 10. i 11. siječnja 2020. zvuči kao nešto daleko – možemo se već pripremati za delicije uz koje ćemo nazdraviti s čašicom dobrog vina. – poručila je zamjenica gradonačelnika.

Festival ugodnog življenja WineOS u dvorani Gradski vrt bit će moguće posjetiti 10. i 11. siječnja u vremenu od 15-21 sat. Cijena ulaznice je 80 kuna, a čaša se kaucira i iznosi 20 kn. Sve novosti vezane uz nadolazeći WineOS, ljubitelji vina, delicija i ugodnog življenja saznati mogu i na mrežnim stranicama manifestacije www.wineos.biz.

Skip to content