Počeli radovi na rekonstrukciji Stare pekare i izgradnji Trga V. Lisinskog u Tvrđi

Objavljeno: 14.07.2017

Riječ je o dosad najvećem projektu prijavljenom od strane Gradske uprave Grada Osijeka za EU sufinanciranje, a koji je od iznimnog značaja za grad i regiju, jer predstavlja početak sveobuhvatne obnove osječke Tvrđe.

Obuhvatit će rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu Stare pekare austro-ugarske vojske u Edukativno informativni turistički centar mladih, u okviru kojeg i Hostel Stara Pekara s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica te izgradnju Trga Vatroslava Lisinskog na kojem će se nalaziti velika pozornica za izvođenje kulturnih i turističkih sadržaja, a sve u cilju revitaliziranja Tvrđe kao kulturno-turističkog i obrazovnog središta regije.

Ukupna vrijednost investicije je 66.054.649,11 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj 52.167.194,49 kuna ili 84,09%. Planirani završetak projekta je 1. veljače 2020. godine.

Kroz ovaj projekt predviđeno je otvaranje 28 novih radnih mjesta u sektoru turizma i ugostiteljstva (hostelsko osoblje, vođenje i organiziranje aktivnosti centra), a analiza troškova i koristi pretpostavlja da će ova zapošljavanja generirati barem još 13 novih Početak radova na Trgu V. Lisinskog obilježio je danas gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s predstavnicima glavnog projektanta Rechner d.o.o. i izvođača radova tvrtke Monte-mont d.o.o.

Jasenka Mađarević

Skip to content