Počeli radovi na rekonstrukciji Copacabane

Objavljeno: 11.01.2022

Grad Osijek započeo je prvu pravu rekosntrukciju bazenskog kompleksa Copacabana koji je izgrađen 1976. -te godine. Bazeni stari 46 godina već dugo ne udovoljavaju suvremenim standardima, zamijećenini su značajni dnevni gubici vode, a i otpadna klorirana voda se iz svih bazena ispuštala u rijeku Dravu. Kompleks nije bio priključen na gradsku kanalizaciju, iako je ona provedena u neposrednoj blizini. Zato je i predviđena potpuna rekonstrukcija svih bazena i bazenske tehnike.

Nakon 46 godina kreće prva rekonstrukcija osječke Copacabane. Na žalost, bazeni u protekle dvije kupališne sezine nisu radili, na što sam i osobno često upozoravao. Po preuzimanju dužnosti vođenja grada pristupli smo rekonstrukciji bazena. Jučer je izvođač uveden u radove. Kreće rekonstrukcija prve faze u ukoju je uključena rekonstrukcija olimpijskog bazena. Osijek će konačno dobiti pravi olimpijski bazen koji odgovara svim normama plivačke federacije. U ovoj fazi ide i obnova okruglog bazena s dodatnim sadržajima. ”- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska novog velikog osječkog gradilišta na lijevoj obali Drave i zaključio kako je nedopustivo da se Osječani ljeti kupaju izvan svoga grada.

Uz najavu otvorenja bazena već ovoga ljeta gradonačelnik Radić zahvalio se osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji koja je zajedno s Gradom Osijekom osigurala sredstva  kako bi se mogli krenuti u rekonstrukciju Copacabane.

“Najveći dio sredstava osigurao je grad Osijek iz svog proračuna. Mi kao županija smo uskočili s jednim dijelom. Ovog ljeta svi će ponovno moći na Dravu i na Kopiku što je gradu Osijeku potrebito. Sve ono što grad Osijek predstavlja u ovom dijelu Hrvatske nadopunit će i ovi novi bazeni, novi sadržaji koji će ovdje biti na ponos svima koji ovdje žive, ali i onima koji će ovdje doći.”- rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

U prvom dijelu rekonstrukcije, koji je upravo započeo, planira se izgraditi novi olimpijski bazen i rekonstruirati duboki okrugli bazen s caffe barom i drugim atrakcijama, te rekonstrukcija i izgradnja filternice, strojarnice i trafostanice. Novo kupalište, kao i svi bazeni u potpunosti će biti prilagođeni za osobe s invaliditetom.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, 5. siječnja 2022., zaključen je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji sportskog kompleksa (bazena) Copacabana u Osijeku – 1. dio radova sa zajednicom ponuditelja: Projektgradnja plus d.o.o. Gornja Vrba i Osijek-koteks d.d. Osijek vrijedan 30.251.043,25 kuna sa rokom završetka radova 180 radnih dana od dana uvođenja u posao.

“Rok koji je pred nas postavljen je, kako građevinci vole reći,  oštar. Moramo dati sve raspoložove snage da sve odradimo u zadanom roku. Ispoštovat ćemo ga. Imamo dovoljno iskustva, osobito u izgradnji bazena. Siguran sam da ćemo građanima  osigurati bazene za novu kupališnu sezonu.”- istaknuo je predsjednik Uprave Projektrgradnje Ivica Crnković.

Skip to content