Pismo zahvale svim sudionicima Svjetskog dana zdravlja 2017

Objavljeno: 13.04.2017

Podržavajući zdrav način života Grad Osijek je zajedno s Vama obilježio Svjetski dan zdravlja 2017. godine bogatim programom. U sklopu projekta Osijek – zdravi grad, svake godine obilježavamo ovaj važan dan s ciljem da javnost upoznamo sa zdravstvenim problemima koji se tiču šire populacije, ali i sa važnostima prevencije i ulaganja u svoje zdravlje.

Glavni dio Programa održao se 09. travnja 2017.godine od 10:00 do 13:00 sati u Jegerovoj i Školskoj ulici u užem centru grada, a na taj dan one su postale svojevrsni centar zdravlja. Program je sadržavao razne aktivnosti promoviranja zdravlja, kao i sportske i zabavne sadržaje. Ove godine je tema Dana zdravlja bila „Depresija-pričajmo o njoj“ pa je tako i program na pozornici započeo prigodnom pjesmom „Život nije siv“ u izvedbi naše mlade Osječanke Mije Dimšić, govorom Gradonačelnika koji je označio start biciklijade, a potom su na pozornici svoje vještine pjevanja, plesanja i vježbanja prikazali naši, već dobro znani i rado viđeni, gosti bez kojih Dan zdravlja danas ne možemo niti zamisliti.

Manifestaciju i zdrav način života svojim primjerom i nazočnošću podržali su i poznati osječki sportaši, a na 50-ak štandova brojne udruge iz područja zdravstvene i humanitarne zaštite predstavile su svoje aktivnosti i informirale sugrađane o preventivnim zdravstvenim programima, pozitivnom utjecaju prehrane i važnost smijeha u borbi protiv depresije. Na štandovima se mogao izmjeriti tlak, razina šećera u krvi, kapacitet pluća, testirati se na depresiju, provjeriti analizu sastava tijela te dobiti liječničke i nutricionističke savjete, savjete o različitim oblicima tjelovježbe te prigodne informativno-edukativne letke. U Školskoj ulici nalazio se šator HCK, Gradskog društva Crvenog križa Osijek, čiji su volonteri prezentirali pružanje prve pomoći (postupak reanimacije – održavanja života i neodgodivi postupci prve pomoći).

Kako bi se građane potaknulo na razmišljanje o svom zdravlju te ukazalo na aktivnosti kojima zdravlje mogu unaprijediti, bile su organizirane raznovrsne sportske aktivnosti za najmlađe. Duž cijele Školske ulice i dijela Jegerove mladi športaši iz Zajednice športskih udruga grada Osijeka prezentirali su razne sportove i demonstrirali svoje treninge.

Prigodan program ujedinio je sve dobne skupine grada Osijeka sa zajedničkim ciljem – zdrav način života kao rješenje u borbi protiv depresije.

Ovim putem se zahvaljujemo na Vašem aktivnom sudjelovanju u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja 2017. godine. Svojim dolaskom dali ste nemjerljiv doprinos u očuvanju i unaprjeđenju zdravlja, a sve s ciljem osiguravanja bolje i zdravije okoline u kojoj živimo.

Radujemo se i sljedećim zajedničkim suradnjama u obilježavanju ovog značajnog datuma.

Skip to content