Paviljon Gradski vrt ponovno otvorio svoja vrata

Objavljeno: 03.09.2021

Nakon brojnih pokušaja da gradski prostor Paviljon Gradski vrt dobije svog novog stanara, konačno se to i ostvarilo. Nakon nekadašnjeg „Muzeja okusa“ odnosno ugostiteljske djelatnosti, ovdje će sada biti sadržaji prvenstveno za naše najmlađe.

Osječka tvrtka FAKTOR X d.o.o., je kao zakupodavac nakon provedenog natječaja temeljem ugovora dobila na korištenje ovaj prostor u Ulici Martina Divalta 4 u Osijeku.

Podsjetimo, natječaj za davanje u zakup je uspio tek iz četvrtog pokušaja. Ugovor je sklopljen na rok od 10 godina. Iako je ugovor sklopljen 22. rujna 2020. godine, obveza plaćanja mjesečne najamnine u iznosu od 18.010,00 kuna bez PDV-a počela je teći od 1. srpnja 2021. godine odnosno ublažavanjem epidemioloških mjera sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite.

Danas je u tom prostoru otvoren Astro Garden centar gdje je dizajniran kompleks koji sadrži najsuvremeniju igraonicu na ovom području na više od 400 m2. Uz igraonicu za sve dječje dobne skupine bit će osiguran i prostor za posluživanje hrane i pića te odjeli za prodaju unikatne dječje odjeće i opreme.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković je prigodom svečanog otvorenja izrazila zadovoljstvo što je ovaj reprezentativni objekt, spomenik kulture i brand grada Osijeka, ponovno u funkciji i što će obogatit ponudu za naše najmlađe i njihove roditelje.

Ivan Karalić, dipl. iur

Skip to content