Pannonian Challenge – Osijek, 12. – 16. kolovoza

Objavljeno: 10.08.2020

Najveće sportsko izdanje festivala ekstremnih sportova ušlo je u svoj finalni tjedan. Pannonian Challenge ove je godine preskočio sve prepreke i izazove i stiže na lijevu obalu Drave – najbolje opremljen skate park u ovom dijelu Europe bit će domaćin jedinog sportskog natjecanja u ekstremnim sportovima na planetu 2020. godine. Od 12. do 16. kolovoza Osijek ulazi u novu dimenziju sporta, a Pannonian Challenge ugostit će najbolje sportaše iz Hrvatske i Europe.

Konferencijom za medije najavljeno je posebno izdanje ovogodišnjeg festivala koje će publici otvoriti vrata u novi doživljaj urbanih sportova. Imajući u vidu epidemiološku situaciju s kojom se susreo cijeli svijet pa tako i sportska scena, organizatori su odlučili kako će ove godine 21. izdanje Pannonian Challengea publika pratiti putem malih ekrana. Uz potporu Sportske televizije i RTL.hr – sportski program Pannoniana uskočit će u vaše domove, a najzanimljivije trenutke iza scene moći ćete pratiti i na društvenim kanalima festivala.

-Iako se svi nalazimo usred najveće krize u svijetu i velikih događaja, Pannonian Challenge će se za razliku od ostalih sportskih događanja u svijetu ekstremnog sporta, održati u 21. izdanju i to zahvaljujući predanom radu tima, partnerima s puno razumijevanja i svima koji se danonoćno bore s korona krizom. Nakon brojnih konzultacija sa stručnjacima i partnerima odlučili smo održati događaj bez prisutnosti publike. Znamo da će ovu odluku naša publika razumjeti jer želimo poslati poruku da biti ekstreman ne znači biti neodgovoran. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji i usprkos svemu u Osijek dolaze najbolji europski ekstremni sportaši i bit ćemo jedino natjecanje u svijetu koje će se održati u urbanim sportovima na ovoj razini. – istaknuo je Jurica Barać, direktor Pannonian Challengea.

Pannonian Challenge darovao je Gradu Osijeku najveću medalju na svijetu za ekstremnu podršku u provedbi jedinog sportskog natjecanja u ovoj situaciji. Medalja je poklon svim sugrađanima, posjetiteljima Pannoniana, volonterima, partnerima, organizacijskom timu, medicinskom osoblju i medijima koji su i u novonastaloj situaciji odlučili biti dijelom ekstremne sportske scene. Ona je dokaz da od sporta i kulture nismo odustali i da možemo pokazati kako prilagodba na različite situacije nije samo vezana uz sportsku ekstremnu scenu, već uz sve one koji žive i rade Pannonian Challenge. Bodrimo PC putem internetskog portala RTL.hr, gdje će biti prijenos najvažnijih dijelova te putem SPTV-a gdje će u subotu tijekom BMX dana biti velika emisija i prijenos finala.

-Želio bih čestitati organizacijskom timu Pannonian Challengea kao zamjenik gradonačelnika, ali i kao načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka jer ovo je dokaz da ekstremno može biti i odgovorno, drugačije i odmjereno. Grad Osijek i Pannonian Challenge svoj odnos njeguju već godinama, a nadamo se da će 21. izdanje Pannoniana na adrenalinski pogon, pokazati kako je Osijek grad koji se lako prilagođava novonastalim situacijama. – izjavio je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

-Čestitam organizatorima Pannoniana na svemu učinjenomu pa i na izboru ovog najljepšeg ulaza u grad jer Tvrđa spaja nespojivo – tradiciju i mladost. – rekla je Tatjana Roth, pročelnica županijskog Upravnoga odjela za turizam, kulturu i sport.

Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka, istaknula je da Pannonian Challenge proteklih 20 godina svim dionicima donosi nezaboravan i jedinstven doživljaj koji je ključan element svakog događanja i dodala:
-Sinergijskom, promišljenom i odgovornom organizacijom, poručujemo da je Osijek siguran grad pa makar u pitanju bili i ekstremni sportovi.

Glazba i ove godine prati Pannonian priču, za nju nam ne treba gužva, ona je medij koji nas povezuje kada nismo zajedno. Glazbeni program Pannonian Challengea moći će se pratiti već od srijede kada veliki online party otvaranja Pannoniana donose osječki DJ-evi Omer i Umbo. Njima se nakon srijede pridružuju Oliver, Fullstep Phil, Insolate&Volster te Ilija Rudman i Sly. Glazbenu priču Pannoniana moći ćete pratiti svaku večer na službenim PC kanalima – Facebook stranici i You tube kanalu.

Pannonian Challenge nosi svoj izazov – uskočite u Pannonian perspektivu jer ekstremno je novo normalno.

Skip to content