Ovog Adventa poklonimo si ljubav

Objavljeno: 30.11.2019

Ulice osječke Tvrđe u narednim će danima obojati sva svjetla, mirisi i okusi koje će posjetiteljima ponuditi ovogodišnji Advent u Osijeku. U nedjelju će na velikom adventskom vijencu biti upaljena prva adventska svijeća, a brojni su Osječani prošetali već večeras ulicama Tvrđe. Među njima bili su i zamjenici gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota.
-Ono što su Osječanke i Osječani najviše priželjkivali – Advent se vratio u Tvrđu i to na obnovljeni Trg Vatroslava Lisinskog. Bit će ovo lijepo mjesto za podijeliti ovo predblagdansko vrijeme. Predlažem svima koji dolaze da obavezno započnu obilazak s nekim toplim napitkom – bilo da je riječ o čaju ili kuhanom vinu… Potom se mogu na Trgu Vatroslava Lisinskog i zagrijati u kupolama, a tijekom dana, bit će to i mjesto s radionicama za najmlađe koji mogu uživati u otvorenom, a zakriljeni od hladnoće. – najavila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Ovog Adventa poklonimo si ljubav – a tom je ljubavlju upotpunjeno i osječko rođendansko slavlje prigodom Dana grada.
-Ugođaj je veličanstven. Novi trg je kao stvoren za sljubljivanje ove dvije manifestacije – Dan grada i Advent u Tvrđi. Dva su trga ovdje u Tvrđi povezana neobičnim osvijetljenim tunelom, a i ove godine, poseban će osjećaj biti zagrijati se uz peći na otvorenom. Kroz ulice kroz koje ćete šetati puno je različitih kućica, a ono što je sigurno – to je da svaka nudi ponešto s jednakim predznacima – a to su Advent i ljubav. Nema boljeg načina za krenuti u proslavu Dana grada Osijeka i ovog svima nam posebnog doba u godini. – poručila je Žana Gamoš.

Prolaz 1000 želja, Šumica borova, Ulica Furunica… Na središnjem gradskom adventskom vijencu prva će svijeća biti upaljena u nedjelju u 17,30 sati, uz glazbeni program operne dive Sanje Toth i majstora klavijature Igora Valerija.
Prošećite Tvrđom i uživajte u ljepoti, ali najviše u onima oko vas… Ovoga Adventa poklonimo si ljubav!

Skip to content