Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu

Objavljeno: 09.03.2019

Danas se u Športskoj dvorani Jug održava Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u tri discipline: point fighting i light contact za seniore i seniorke te K-1 Rules za seniore i seniorke te juniore i juniorke.

Grad Osijek jedan je od glavnih pokrovitelja natjecanja, stoga je čast svečanoga otvorenja Prvenstva pripala vodećem čovjeku grada – gradonačelniku Ivanu Vrkiću, koji je tom prigodom istaknuo športsku živost Grada na Dravi te izrazio zadovoljstvo posljedičnim razvojem športa i športskoga duha Osječana: To je jedna od najvećih vrijednosti za naše mlade i naš grad –poručio je Vrkić.

Na natjecanju sudjeluje više od 200  natjecatelja iz 60 hrvatskih klubova, a riječ je o jednom od četiri redovita godišnja državna prvenstva u različitim disciplinama kickboxinga. Organizator je Hrvatski kickboxing savez, a izvršni organizator Kickboxing klub Sveti Duh. Predsjednik Hrvatskoga kickboxing saveza Tomislav Bilandžić zahvalio je Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na višegodišnjoj potpori i pomoći u organizaciji svih natjecanja te, kao i Vrkić, podcrtao odgojnu funkciju športa.

Na turniru nastupaju i predstavnici osječkih klubova – KBK Sveti Duh i KBK Hus – čija je postignuća Bilandžić svesrdno naglasio. Ovo natjecanje ujedno je i izborno prvenstvo za studente – za nastup na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima (karate, judo, taekwondo, kickboxing) koje se održava u Zagrebu od 31.7.-2.8.2019.

Ulazak za sve ljubitelje borilačkih športova, tijekom cijeloga dana i za sve borbe – je besplatan

 

Skip to content