Otvorenje 2. LABUS sajma

Objavljeno: 20.09.2018

Krajem lipnja 2016. godine, FERIT Osijek pokrenuo je „LABUS – LABoratorij za Učenike srednjih i osnovnih škola“ kao svoj stalni program usmjeren na povezivanje osnovnoškolske i srednjoškolske nastave iz STEM područja s visokoškolskom inženjerskom nastavom te popularizaciju znanstveno-stručnih područja kojima se bave znanstvenici i nastavnici FERIT-a.
Riječ je o još jednom od programa popularizacije znanosti i znanstvenog obrazovanja Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija Osijek koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima.
Na 2. LABUS sajmu održat će se prezentacije s aktivnim sudjelovanjem posjetitelja sajma, trenutne ponude LABUS aktivnosti/radionica, kao i prezentacije praktičnih studentskih radova koje su izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro-student. Ujedno će se izvesti zanimljivi pokusi iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih znanstvenih područja u koje su se posjetitelji mogu aktivno uključiti te im se na taj način kroz igru približava znanost te primjena novih modernih tehnologija.

Skip to content