Otvorene novouređene prostorije Medicinskog fakulteta u Osijeku

Objavljeno: 12.09.2022

Na osječkom Medicinskom fakultetu u ponedjeljak su otvorene adaptirane prostorije kojima su prošireni nastavni kapaciteti fakulteta.

Tom prigodom dekan Ivica Mihaljević izjavio je kako su ovim projektom obnovili i gotovo potpuno opremili 800 m2 nastavnog prostora, što je ocijenio važnim za 1050 studenata koji studiraju na svim studijskim programima na fakultetu, ali i za nove naraštaje.

Opremljen je kabinet kliničkih vještina, gdje će studenti imati bolje uvjete za praksu. Također je opremljen i Centar za personaliziranu brigu o zdravlju najmodernijim uređajima za dijagnostiku, kao i Katedra za anatomiju i neuroznanost, te sala za pripremu uzoraka. Opremljeni su i studentski prostori, a u planu je i mali studentski restoran.

Mihaljević je izrazio nadu da će u skoroj budućnosti fakultet preseliti na novu lokaciju u Gacku ulicu, gdje će se graditi nova zgrada osječkog KBC-a.

Većinu troškova Medicinski fakultet uložio je iz vlastitih sredstava, preko znanstvenih projekata i dohodovnih studija, a pomogli su i Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, te Ministarstvo regionalnoga razvoja, kao i Sveučilište kroz financiranje projekta.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin istaknuo je izvrsnu suradnju Grada s Medicinskim fakultetom i KBC-om, dodajući kako kroz ovakva ulaganja Osijek postaje središte znanstvenog i medicinskog dijela istoka Hrvatske. Podsjetio je kako je nedavno predstavljen pilot projekt gradske poduzetničke stipendije u kojem je partner i Medicinski fakultet.

Župan Ivan Anušić dodao je kako Osječko-baranjska županija aktivno sudjeluje u svim projektima osječkog KBC-a te da su dosad uložili preko 4 milijuna kuna za prioritetne projekte KBC-a.

– Pripreme za gradnju budućeg KBC-a kao najvećeg projekta na istoku Hrvatske od osamostaljenja Hrvatske dobro se odvijaju, izrada projektne dokumentacije je pri kraju i došli smo do faze projektiranja nove zgrade – izvijestio je župan.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak pozdravila je ovaj projekt istaknuvši kako se broj studenata medicine u Osijeku povećava, a uskoro će ih biti oko 1300.

Do sada je za projekte u okviru zdravstva na području Hrvatske uloženo više od tri milijarde kuna iz EU fondova, od čega je na prostoru Osijeka i OBŽ-a uloženo 253 milijuna kuna – kazala je ministrica Tramišak.

Skip to content