Otvorena vrata grada: Zdravi doručak za Osječane

Objavljeno: 30.11.2019

Tržnice pune života – geslo je osječke Tržnice koja nudi certificirane proizvode hrvatskih seljaka, a na Eko trgu na glavnoj tržnici promovira konzumiranje ekoloških proizvoda. U okviru Programa obilježavanja Dana grada Osijeka na Glavnoj osječkoj tržnici priređen je zdravi doručak za Osječane koji je s posjetiteljima tržnice podijelio i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
-Otvorena vrata grada – događanja u okviru kojih je organiziran niz aktivnosti otvorenih za sve naše sugrađane. Započinjemo dan sa zdravim doručkom i to na našoj osječkoj tržnici koja uvijek nudi niz proizvoda i na Eko trgu promovira ekološke proizvode od naših ekoloških proizvođača. Ovim doručkom želimo dodatno promovirati tržnicu kao jedno od mjesta na koje naši sugrađani vole doći te podržati zdravi način života. – kazao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Popularna osječka „pijaca“ tako je i ovoga je subotnjeg jutra uz mnoštvo boja, mirisa i okusa ponudila Osječanima i zdravi doručak. Kuhano jaje, jogurt, jabuka i pecivo – proizvodi su od zakupaca Tržnice – s kojima su Osječani imali prigodu zdravo započeti dan.

Osim zdravog doručka – Tržnica se pobrinula podijeliti i platnene vrećice za kupnju koje je sugrađanima dijelio i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.
-I jučer smo na sjednici Gradskog vijeća imali upite vezane uz smanjenje uporabe plastike. Tržnica je mjesto gdje se ona najviše koristi jer kupci kažu da nemaju platnenih vrećica i stoga se Tržnica prva odazvala akciji kako bi plastične vrećice zamijenili ekološkim. – naglasio je Drago Šerić.

Doručak na osječkoj tržnici bio je ove subote – pun pogodak – potvrdio je to i direktor Igor Medić.
-Svakog četvrtka ovdje na Eko trgu promoviramo našu domaću zdravu lokalnu prehranu. Grad Osijek prepoznao je tržnicu kao mjesto na kojem se puno toga događa, a danas smo prigodom Dana grada odlučili podijeliti 500 zdravih doručaka te ono što je meni osobno drago, pokrenuli smo projekt ekoloških vrećica te podijelili našim kupcima 500 eko vrećica kako bismo podržali smanjenje uporabe plastičnih. – rekao je direktor Igor Medić.

Skip to content