Otvorena vrata grada: Youthnited – Dan mladih grada Osijeka

Objavljeno: 03.12.2019

Osijek Youthnited – Dan mladih grada Osijeka naziv je manifestacije koju organizira Savjet mladih Grada Osijeka, a s ciljem predstavljanja sadržaja kojima se mladi bave. Osijek Youthnited održan je u prostoru novoobnovljene Stare pekare, a predstavljanju programa za mlade nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega koji je uputio pozdravnu riječ uime Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića.
-Želim istaknuti uime Grada Osijeka da smo sretni što Savjet mladih organizira čitav niz aktivnosti i radionica. Imaju mnoštvo ideja i inicijativa i naša je suradnja temeljena na njihovoj proaktivnosti. – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća.

Željko Požega naglasio je kako Osijek ima Savjet mladih koji je – kako je rekao – uporan i koji stalno zove i šalje mailove – dodajući kako je upravo takav proaktivan Savjet mladih ono što Osijeku treba.
-Oni nam govore što žele, iznose svoju viziju razvoja aktivnosti mladih u gradu, a mi smo tu da ih maksimalno podržimo u tome. Za iduću 2020. povećali smo proračunska sredstva namijenjena financiranju projekata mladih s dosadašnjih 120 tisuća na 200 tisuća kuna. Ne mislimo da je to nešto s čim se treba hvaliti, ali je i to pokazatelj dobre suradnje i dobrih projekata iza kojih stoje mladi. Ovo je samo jedan u nizu događanja koji je nastao u toj simbiozi, a na njihovu inicijativu. Želimo im stoga puno uspjeha u radu. – poručio je Željko Požega.

Ovogodišnji drugi po redu Youthnited – Dan mladih grada Osijeka organiziran je u okviru programa Otvorena vrata grada, a zadovoljstvo suradnjom Savjeta mladih i Grada Osijeka izrazio je i član Savjeta mladih Dragan Babić.
-Želja nam je i aspiracija okupiti sve udruge s područja grada Osijeka, kako bi se umrežile i osnažile te u konačnici možda zajedno pokrenule neke projekte ili inicijative. Iznimno nam je drago što smo među prvim korisnicima prostora renovirane Stare pekare. Danas ćemo predstaviti programe koje nude udruge, a ujedno Staru pekaru želimo brendirati kao Centar za mlade. – rekao je Dragan Babić.

Skip to content