Otvorena vrata grada: Osijeku na dar

Objavljeno: 01.12.2019

Osijeku na dar – naziv je glazbenog susreta nacionalnih manjina održanog u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota zahvalio je pripadnicima svih nacionalnih manjina koji su potaknuli svoje udruge i društva te svojim sudjelovanjem u glazbenom susretu čestitali Osijeku rođendan.
– Ponosan sam na suradnju s predstavnicima nacionalnih manjina i to je nešto što naš grad čini uistinu bogatim, daje nam širinu i raznolikost i siguran da je ovo tek početak jedne veće priče jer nacionalne manjine grada Osijeka zajedničkom sinergijom mogu ponuditi puno. Uime gradonačelnika Ivana Vrkića zahvaljujem se predstavnicima nacionalnih manjina, vijećima nacionalnih manjina. U organizaciji ovog koncerta sudjelovalo je 12 nacionalnih manjina, a nemaju svi predstavnike i vijeća – pa stoga hvala i Česima, Židovima, Ukrajincima i Rusinima koji su se pridružili organizaciji koncerta. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Riječ je o drugoj godini zaredom u kojoj su pripadnici nacionalnih manjina svojim sugrađanima darovali dijelić svog glazbenog blaga, a ovogodišnji koncert po prvi puta je i dio prigodnog programa Dana grada.
– Ono što me posebno veseli je da ćemo u 2020. godini po prvi puta obilježiti i Dan nacionalnih manjina grada Osijeka. Naša je ideja da to bude 9. svibnja koji je ujedno Dan Europe i dan koji promiče mir i jedinstvo. Uz zahvalu svim sudionicima, posebno bih istaknuo predstavnicu makedonske nacionalne manjine Jagodu Trenesku Cvetičanin koja je uložila svoje vrijeme, razumijevanje i ljubav kako bi nam ovaj koncert pokazao bogatstvo i raznolikost nacionalnih manjina u gradu Osijeku. – naglasio je Boris Piližota.

Kako je istaknuto na početku susreta: „…zajedničke su to vrijednosti koje napajaju sokovima dobrog duha – grad uz Dravu“.

Skip to content