Otvorena izložba prigodom 50 godina Gradske lige protiv raka Osijek

Objavljeno: 26.01.2017

Gradska liga protiv raka Osijek ovom izložbom obilježava 50. godišnjicu svoga postojanja – osnovana je 28. studenoga 1966. “u okviru nastojanja Međunarodne unije protiv raka za unapređenje prevencije, ranog otkrivanja te kontrolu raka, u koja se osim državnih zdravstvenih institucija treba uključiti i lokalna zajednica i građani.”- kako stoji u katalogu izložbe.

Aktivno surađuje s Mammae klubom, Stoma klubom, Udrugom Moje dijete i Klubom laringektomiranih Osijek, ali i IK Javor, Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravstvo OBŽ, KBC Osijek, Gradom i Županijom pa su tako, uz predsjednika Lige Zvonka Eraka i jednog od autora izložbe Zdravka Eblinga (Dražen Kušen drugi je autor), izložbu zajednički otvorili gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić.
U izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice postavljeno je 20 plakata koji prikazuju povijest, aktivnosti i postignuća Lige kao i pogled u budućnost.
Svi govornici isticali su upravo dobru međusuradnju i veliki doprinos Gradske lige koji je prepoznat, kako od zdravstvenih ustanova i liječnika, tako i među sugrađanima i pacijentima, za što su i ovom prigodom primili čestitke i izraze zahvalnosti.

Skip to content