Otvorena izložba fotografija „Vojna policija u VRO Maslenica“

Objavljeno: 23.01.2018

Fotografije na ovoj izložbi nastale su na prvoj crti bojišnice, tijekom akcije, a prikupljene su od samih sudionika ove vojne operacije. Podsjetimo, zajedničkom akcijom Oružanih Snaga RH i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RH oslobođeno je područje Zadra, koje su držale vojne snage tzv. “Republike Srpska Krajina”, a koje je prekidalo kopnenu komunikaciju Dalmacije s područjima pod kontrolom legitimnih vlasti RH u preostalom dijelu zemlje. Tijekom akcije hrvatski vojnici i policajci oslobodili su zadarsko zaleđe, Masleničko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik, a naknadno je oslobođena i brana Peruća.
Izložbu su zajednički otvorili sudionici ove operacije župan Ivan Anušić te Josip Šeri i Stipe Modrić, a ovih događanja, uz zahvalnost svim sudionicima, od kojih su neki tada imali svega 18-19 godina, prisjetio se i gradonačelnik Ivan Vrkić.
Dodatna zanimljivost ove izložbe je i ta što su mladići na fotografijama svi nasmijani, a dijeli ih par stotina metara od one druge strane i izravne opasnosti. Upravo ta činjenica dodatno je potaknula Gradonačelnika i Župana da zajednički poruče kako će i dalje raditi na tome da se osmijeh vrati na lica njihovih sugrađana.

Skip to content