Otvorena izložba dječjih radova „Moja najdraža životinja“

Objavljeno: 22.07.2022

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je otvorenju izložbe dječjih radova „Moja najdraža životinja“ u osječkom Zoološkom vrtu.

Ponosni smo što smo ugostili izložbu životinja koju smo dobili zahvaljujući susretljivošću tima iz World Art Gamesa. Riječ je o izložbi 325 dječjih radova iz cijeloga svijeta, koja je već bila postavljena u nizu država, dodaje zamjenica Crnković. U Osijeku je izloženo 200 radova koji odražavaju pogled na živa bića, ali i oslikavaju važnost razvoja svijesti od najmanjih nogu o zaštiti prirode i očuvanju bioraznolikosti.

Svi radovi su dimenzije 60×30 cm rađeni u boji vodootpornim bojama na tkanini, s utorom ili vezicama na gornjem dijelu kako bi se mogli nanizati i jednostavno izložiti u vanjskom prostoru i djeluju uistinu impresivno.

Crteži će se moći, uz crteže pristigle na natječaj koji je osječki ZOO organizirao prije mjesec dana, pogledati u našem Zoološkom vrtu od ovoga vikenda do polovice kolovoza.

Osječka je zamjenica pozvala sve uzraste na šetnju osječkim Zoološkim vrtom kao i obilazak predivnih izložbi dječjih radova.

Skip to content