Otvorena 11. informatička konferencija KulenDayz

Objavljeno: 08.09.2019

Iznimno značajna konferencija za hrvatski i regionalni IT sektor ove je godine okupila oko 800 sudionika.

– Svečanim otvorenjem u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, započinje KulenDayz s više od 80 različitih predavanja i radionica uz sudjelovanje stručnih predavača iz cijeloga svijeta. – rekao je između ostaloga Bernardin Katić, direktor ove konferencije.

KulenDayz predstavlja najnovija postignuća IT-a te motivira najmlađe da se upoznaju s najsuvremenijim tehnologijama. Zato u nedjelju započinje i posebna konferencija s nizom radionica – KulenDayz Kids u prostoru Zajednice tehničke kulture – namijenjena djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole.

Konferenciju su organizirali – MsCommunity, Osijek Software City, Project Management Institute Hrvatska, Poduzetnički Inkubator BIOS, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku – uz već tradicionalnu potporu Grada Osijeka.

– Osječka IT zajednica daje veliki doprinos u kreiranju novog, modernog, urbanog, progresivnog i kreativnog imidža Osijeka. Konferencija, zbog brojnosti sudionika i posjetitelja, doprinosi i razvoju turizma Osijeka koji neporecivo ima što ponuditi posjetiteljima. – istaknula je Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika te apostrofirala iznadprosječno snažan IT sektor Osijeka, što potvrđuje i recentno održavanje KulenDayza s nizom eminentnih svjetskih stručnjaka i predavača.

KulenDayz završava u nedjelju, 8. rujna.

Skip to content