Otvoren Tehnicoolum

Objavljeno: 07.12.2018

Kako bi se podigao interes kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, predsjednik Gradskog vijeća Požega dodaje da im je isto potrebno demonstrirati na jednostavan, praktičan i zanimljiv način. Ta misao vodilja udružila je profesionalce na područjima odgoja i obrazovanja mladih za tehničku kulturu s organizatorom sajamskih priredbi.
Organizacija 1. TEHNICOOLUMA – sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o. i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve sa ciljem popularizacije tehničke kulture. Sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Š. Petefija 204/a, 07. – 08. prosinca 2018. u vremenu od 10 do 18 sati. Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bit će mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi i sl.), izložbi dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture. Svoj pečat temeljenja sajamskog programa i stručno pratećih aktivnosti na znanstvenim osnovama, svojim aktivnim učešćem dat će znanstvene ustanove, škole i fakulteti.
O direktnoj vezi tehnike, tehničkih znanja i vještina s izborom budućeg zanimanja u obrtničkoj djelatnosti svjedočit će majstori – obrtnici, u organizaciji Udruženja obrtnika Osijek. U komunikaciji s posjetiteljima prezentirat će svoje djelatnosti u direktnoj vezi s tehničkim obrazovanjem.
Glavni je organizator Osječki sajam d.o.o., dok su Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije suorganizatori. Pokrovitelji sajamske manifestacije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grad Osijek te Osječko-baranjska županija, uz Općinu Čepin, Autoškolu Sunce i Karolina d.o.o. kao sponzore.

Skip to content