Otvoren prvi hrvatski sajam dronova

Objavljeno: 12.05.2018

Otvorenju Sajma nazočili su direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator i predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega, koji je s ponosom otvorio sajam te najavio početak nove osječke tradicije sajmovanja. Sajmom je prošetao i gradonačelnik Ivan Vrkić gdje je rado iskoristio priliku za druženje s Osječanima i Osječankama.

Vrhunski izlagači u svijetu suvremenih tehnologija Osječanima su predstavili različite komercijalne i industrijske dronove. Građani, od najmlađih do najstarijih, učili su o poslovnom i zabavnom korištenju dronova te sudjelovali u radionicama o sklapanju vlastitoga drona. Najmlađe Osječane i Osječanke razveselile su nagradne igre u kojima su imali priliku osvojiti pravi dron, dok su nešto stariji sugrađani mogli uživati i u bogatoj gastro ponudi te zabavi uz DJ-a. U nedjelju posjetitelje očekuje najzanimljiviji dio programa – utrka Dron race kup Hrvatske koja se održava na posebno uređenoj stazi, a u kojoj će sudjelovati 30 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Sudionici će upravljati dronovima s FPV naočalama, a bit će postavljena i zaštitna mreža za gledatelje zbog sigurnosti. Pobjednike očekuje bogat nagradni fond, a drugi dan sajma dronova također će završiti druženjem i zabavom uz DJ-e.

Organizator prvog sajma dronova u Hrvatskoj je Osječki sajam d.o.o. uz stručno vodstvo tvrtki Trotoar i Hexaworx. Suorganizatori su Turistička zajednica grada, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a pokrovitelj je grad Osijek.

Skip to content