Otvoren 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam

Objavljeno: 04.03.2022

U organizaciji gradske tvrtke Osječkog sajma d.o.o. danas je na prostoru Pampasa svečano otvoren 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam koji će trajati tijekom ovog vikenda odnosno do 6. ožujka ove godine. Partner ove manifestacije je Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a sve se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.
Osječki zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin posebno je naglasio važnost veličine ovog sajama koji na jednom mjestu okuplja preko 200 izlagača.
– Ponosni smo na našu sajamsku tradiciju koja će se u narednom razdoblju znatno ojačati izgradnjom Gospodarskog centra na jugozapadnom dijelu grada Osijeka uz S cestu. To je zajednički projekt Grada i Županije vrijednosti preko 680 milijuna kuna. To će predstavljati snažan gospodarski zamašnjak jer sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja i edukacija, a ono najvažnije, sajam je mjesto gdje se dogovaraju i sklapaju novi poslovi, rekao je Vulin.
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u uvodnom govoru je izrazio zadovoljstvo što ova sajamska manifestacija privlači veliki broj izlagača i posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske, a što je potvrda da se prepoznaju gospodarski potencijali i aktivnosti koje se provode u našem Gradu i Županiji od čega je najvažnija vijest da izgradnja Gospodarskog centra ide planiramo dinamikom.
– Već iduće godine moći ćemo ovakve manifestacije organizirati u novom, ultramodernom sajamskom prostoru. Kada se završi, Gospodarski centar biti će jedan od najvećih prostora takve vrste ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe. Sajmovanje se mora vratiti u Osijek na velika vrata jer sajam nema alternative. Iduće godine uselit ćemo u nove prostore koji će se koristiti tijekom cijele godine i to ne samo za sajmovanje nego i za sve druge aktivnosti koje su bitne za jako i snažno gospodarstvo, rekao je Anušić.
Inače, ova proljetna sajamska manifestacija tradicionalno privlači velik broj izlagača s temom poljoprivrede kao što su sjemenska roba, gnojiva, poljoprivredni strojevi, oprema i uređaji, te prehrambeni proizvodi. Tu su oprema i uređaji u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi, motorna vozila, prezentacija gospodarskih potencijala općina i gradova naše kao i drugih hrvatskih županija.
Iz Osječkog sajma napominju da se pored svih ovih aktivnosti na Pampasu tradicionalno održava i Sajam antikviteta u subotu 5. ožujka u Parku kralja Držislava kod Školjke sa preko 100 izlagača.

Skip to content