Otvoren 22. Memorijal Matija Gregić

Objavljeno: 12.10.2019

U dvorani Gradski Vrt ovoga se vikenda održava međunarodni stolnoteniski turnir 22. Memorijal Matija Gregić. Natjecanje okuplja veliki broj ljubitelja stolnog tenisa, a turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je okupljene pozdravio uime gradonačelnika Ivana Vrkića.
-Drago mi je biti ovdje među stolnotenisačima i na 22. izdanju turnira koji je u posljednje četiri godine dobio i međunarodni karakter te okuplja stolnotenisače u četiri uzrasta: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svako međunarodno natjecanje uvijek je dobrodošlo u naš grad. Organizator ovog turnira je Stolnoteniski klub Vodovod Osijek koji je ujedno u našoj regiji nositelj kvalitete ovoga sporta i na to smo iznimno ponosni. Podržavamo naše stolnotenisače, stojimo uz ovaj sport i nadam se da će u godinama koju su pred nama biti još više sudionika na ovom turniru. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Turnir koji nosi ime Matije Gregića posvećen je čovjeku koji je svoj život protkao ljubavlju prema stolnom tenisu te radu s djecom, na što je podsjetio i sportski direktor Stolnoteniskog kluba Vodovod Osijek Dragan Knežević.
-Ovo je 22. memorijalni turnir u spomen na našeg trenera koji je stolnom tenisu učio sve nas Osječane koji znamo igrati stolni tenis. U subotu nastupaju mlađi kadeti i juniori, dok će u nedjelju snage odmjeravati kadeti i seniori. Dolaze nam igrači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a riječ je o ukupno 283 sudionika. – kazao je Dragan Knežević.

Otvarajući turnir, zamjenik gradonačelnika poželio je svim natjecateljima puno uspjeha, a nakon službenog dijela, s predsjednikom STK Vodovod Osijek Zdenkom Kurtovićem nakratko se i sam okušao u „pingiću“.
-Kao dijete sam često igrao stolni tenis s obzirom da mi je i otac u mladim danima bio licencirani trener stolnog tenisa. Lijepo je ponovno zaigrati, a svim našim mladim stolnotenisačima želim ostvarenje sjajnih rezultata i dobar sportski vikend u Osijeku. – poručio je Boris Piližota.

Skip to content