“Osvijetlimo naš most”

Objavljeno: 06.12.2016

Coca-Cola u Hrvatskoj i Grad Osijek zajednički pokreću projekt osvjetljenja Pješačkoga mosta, jednog od najpoznatijih i najljepših simbola grada Osijeka.

Projekt vrijedan milijun kuna, danas su predstavili gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa Stijepanom Petrovićem, predstavnikom tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska, Sašom Pajdićem, predstavnikom tvrtke Zumtobel te Robertom Seligmanom, hrvatskim gimnastičarom i veleposlanikom Projekta.
Osvjetljenje Pješačkog mosta projekt je kojim se želi doprinijeti lokalnoj zajednici i unaprjeđenju njenih sadržaja, a time će se Osijek pridružiti svjetskim metropolama koje na sličan način ističu ljepote svojih mostova i rijeka na kojima se nalaze.

Svaki Osječanin može dati svoj doprinos i potporu realizaciji ovog projekta prikupljanjem čepova s boca Coca-Cole, točnije njih 108.048 (broj stanovnika Osijeka prema posljednjem provedenom popisu stanovništva iz 2011.) pokreću projekt i omogućavaju osvjetljavanje Pješačkog mosta.
Partner na projektu je i tvrtka Zumtobel (koja zajedno s Coca-Colom financira ovaj projekt), međunarodni vodeći izvođač cjelovitih rješenja u profesionalnoj rasvjeti zgrada i konstrukcija, s tradicijom dugom 65 godina, a osvjetljavali su objekte širom svijeta, kao primjerice Wembley stadion u Londonu, zgradu The Rookery Building u Chicagu ili muzej Alkarski dvori u Sinju.

Prve čepove ubacili su sudionici konferencije za novinare na čelu s gradonačelnikom u poseban spremnik postavljen uz repliku osječkog Pješačkog mosta postavljenu na Trgu Sv. Trojstva (sve do 1. siječnja 2017.), kada seli na glavni gradski trg, na kojem će se ujedno svake subote zbrajati prikupljeni Coca-Colini

Skip to content