Osnovna škola „Retfala“ ugostila učenike i učitelje iz Rumunjske, Portugala, Španjolske, Cipra i Litve

Objavljeno: 21.03.2022

Osnovna škola „Retfala“ sudjeluje u provedbi projekta Erasmus+ “The Power of Understanding”, a danas je bila domaćin brojnim gostima iz 5 europskih zemalja. Riječ je o suradnji učenika i učitelja koja ima za cilj unapređenje čitalačke pismenosti učenika.
U ime Grada Osijeka goste iz inozemstava je pozdravio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te je istaknuo značaj ovog projekta.
– Važan događaja međunarodne suradnje gdje dolaze učitelji i učenici iz Rumunjske, Portugala, Španjolske, Cipra i Litve. Boraviti će narednih 5 dana u Osijeku gdje će razmjenjivati iskustava i znanja, a ujedno će upoznati našu, kulturu i brojne znamenitosti. Poznanstava koja će se ovdje ostvariti šire vidike svih sudionika u projektu što je iznimna vrijednost, rekao je Vulin.
Inače, gosti iz ovih zemalja će tijekom boravka u Osijeku zajedno sa svojim domaćinima pobliže upoznati naš Grad, posjetiti Kopački rit, Jankovac i Đakovo te sudjelovati u nizu radionica u prirodi i u školi. Tijekom sutrašnjeg dana sudjelovat će i na radionici projekta Hrvatskih šuma “Naturavita” na kojemu će svaki tim zasaditi drvo te time ostaviti svoj simboličan doprinos našoj zemlji.

Skip to content