Osnovna škola Briješće od početka nove školske godine u novom ruhu

Objavljeno: 08.08.2019

Početak nove školske godine učenicima osnovne škole Briješće donosi obnovljenu i novo opremljenu školu kao i dvoranu.

Projekt OŠ Briješće uključuje dogradnju učionica, rekonstrukciju postojeće zgrade i izgradnju školske sportske dvorane, što je od velikog značaja za učenike koji su prije putovali u Čepin, a od sada će predmetne nastave moći pohađati u Briješću. Tako se radovi odvijaju na tri različita plana istovremeno.

-Ugovor za nabavu školske opreme, namještaja i kuhinje potpisali smo s osječkom tvrtkom Sygma i vrijednost radova je 920.000,00 kuna. Također nakon provedenog javnog poziva potpisali smo ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Sport Net Inženjering za nabavku sportske opreme za školsku dvoranu i vanjska igrališta u vrijednosti 574.000,00 kuna s PDV-om – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
Tvrtka Sygma d.o.o. osječka je tvrtka specijalizirana za ove vrste poslova te se već 25 godina bave opremanjem škola, fakulteta i sportskih dvorana, dok se tvrtka Sport Net Inženjering bavi opremanjem sportskih objekata.
-Treći javni poziv za uredski namještaj u vrijednosti od 410.000,00 kuna ćemo ponoviti, budući da je premašena vrijednost procjene. Sve će biti gotovo i spremno za početak nove školske godine. Do sada su tu bila djeca od prvog do četvrtog razreda. Sa školskom godinom 2019./2020. sva djeca od prvog do osmog razreda boravit će u novo uređenim prostorijama osnovne škole Briješće – zaključila je Gamoš.

Riječ je o uistinu kompleksnom projektu jer se rade dogradnje na dvije etaže na ukupno 1300 m2. Rekonstruira se i postojeći dio škole koji je dodatnih 700 m2, a sama dvorana je dvodijelna sportska dvorana što znači da se mogu održavati dva sata nastave tjelesne kulture. Uz samu dvoranu postoji još 400 m2 pomoćnih prostorija koja se odnose na različita skladišta, sanitarije i ostalo.

Ukupna vrijednost projekta je oko 20 milijuna i pozitivno je što su uključene tvrtke iz Osijeka. Ovim Osijek pokazuje povjerenje lokalnim izvođačima radova, ali i ono najvažnije, a to je kontinuirano ulaganje u razvoj mladih i obrazovanja te potrebne infrastrukture.
Tako gledano, Osijek je ovo ljeto postao pravo gradilište pa se osim projekta OŠ Briješće, završava i onaj izgradnje školsko-sportske dvorane u Tenji, trenutno najveće takve u izgradnji u cijeloj Hrvatskoj, ali i dogradnja OŠ Mladost kao i dječjeg vrtića Višnjevac.

Ulaganja u mladost najbolja su ulaganja za prosperitetnu budućnost Osijeka!

Skip to content