OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA

Objavljeno: 03.10.2018

Ovim projektom 35 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, s područja Grada Osijeka te Općina Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, unaprijed će svoj radni potencijal, čime će se ublažiti i posljedice nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Pružanjem usluge pomoći i podrške potiče se i socijalna uključenost te povećava kvaliteta života najmanje 140 krajnjih korisnika (iako nositelji projekta napominju kako će u stvarnosti broj krajnjih korisnika biti dvostruko veći).
Projekt vrijednosti 5,6 milijuna kuna odvija se tijekom 30 mjeseci, a za ovih 35 žena (13 iz Osijeka,10 iz Čepina, 5 iz Šodolovaca, 4 iz Vladislavaca i 3 iz Vuke) osigurava posao kroz 24 mjeseca (od 1. listopada 2018.- 30.rujna 2020.). One će pomagati starijima, nemoćnima ili pak osobama s invaliditetom dostavljajući im namirnice, lijekove i druge potrepštine, održavati čistoću stambenog prostora, pomoći u održavanju osobne higijene, pomoći u socijalnoj integraciji kroz razne društvene aktivnosti te pružiti potporu kroz razgovor i druženje s njima.
– Zahvala onima koji su najviše učinili za ostvarenje ovog projekta, Gradskom društvu Crvenog križa Osijek, a posebno mi je drago što i Grad Osijek sudjeluje u projektu kojim podižemo standard i pomažemo ljudima starije dobi da mogu ljepše i kvalitetnije živjeti.- istaknuo je gradonačelnik Ivan Vrkić na današnjem predstavljanju projekta u prostoru GČ Gornji Grad.

Skip to content