OSJEČKO LJETO KULTURE SLAVI PUNOLJETNOST

Objavljeno: 12.06.2018

I ovogodišnje Osječko ljeto kulture počet će na Crkveni god grada Osijeka blagdan Svetih Petra i Pavla 29. lipnja 2018. i trajati do 13. srpnja 2018.
Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Vrkić, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskog odbora Osječkog ljeta kulture 2018. Žana Gamoš i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i član Organizacijskog odbora Dražen Alerić predstavili su programa ovogodišnjeg OLJK-a.
U dvotjednoj manifestaciji planirano je 49 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.
U programu kao i dosadašnjih godina sudjelovat će osječke ustanove i udruge u kulturi, pojedinačni umjetnici i brojni gostujući izvođači. Programi Osječkog ljeta kulture svake godine doprinose podizanju kulturnog života grada, povećanju njegove međunarodne vidljivosti, poticanju gospodarske i turističke aktivnosti, kao i općem razvoju grada. Programi će biti izvođeni na više od 20 lokacija, što novih (poput dvorišta Hotela Central) što starih i dobro poznatih. Tako će građani imati priliku posjetiti OLJK u dvorištima Rektorata, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i III. Gimnazije, u dvorani Gradski vrt, Školjki, Barutani, Lapidariju Muzeja Slavonije Osijek, ali i Atriju zgrade Glavne straže, Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, Galeriji Waldinger, Kulturnom centru Eurodoma, GISKO-u, kod Vodenih vrata, Secesijskog zdenca i na brojnim drugim lokacijama. Programe Osječkog ljeta kulture svake godine pogleda više od 11.000 zadovoljnih gledatelja što je znak uspješnosti ove manifestacije.
U Proračunu Grada Osijeka za 2018. planirana su sredstva u iznosu od 1.120.000,00 za Osječko ljeto kulture i to:
– 720.000,00 kn Opći prihodi i primici (nenamjenski),
– 250.000,00 kn Tekuće pomoći iz državnog proračuna Ministarstva kulture Republike Hrvatske,
– 150.000,00 Tekuće donacije.
Zahvaljujući suradnji i podršci ustanova kulture: HNK u Osijeku, Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, GISKO-u, Gradskim galerijama Osijek, Muzeju likovnih umjetnosti i Muzeju Slavonije Osijek te podršci gospodarstvenih čimbenika grada Osijeka, Sveučilišta J. J. Strossmayera, Gradova prijateljica i međunarodne suradnje s gradovima šire regije, OLJK ima izuzetno važno mjesto cjelokupnoj kulturi grada Osijeka.

Skip to content