OSJEČKO LJETO KULTURE 2021.

Objavljeno: 30.06.2021

Osječko ljeto kulture najveća je kulturna manifestacija u Osijeku i cijeloj istočnoj Hrvatskoj koja svojim građanima 21 godinu za redom nudi kvalitetne kulturne programe s ciljem zadovoljenja kulturnih potreba Osječana i građana svih gradova regije i šire. Osječko ljeto kulture izraslo je svih ovih godina u pravi brend grada na Dravi, a riječ je o manifestaciji koja kreira kulturni život grada.

Osječko ljeto kulture tradicionalno će započeti 29. lipnja i trajati do 13. srpnja 2021. u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, a naš grad postat će najatraktivnija pozornica za umjetnička uprizorenja.

Cjelokupni repertoar Osječkog ljeta kulture ostvaruje niz visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske te filmske kulture. U dvotjednoj manifestaciji planirano je 53 visokokvalitetna programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Programi će se izvoditi na 14 lokacija ( Park kralja Petra Krešimira IV., Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Barutana, Dvorište Stare pekare, Perivoj kralja Tomislava, Galerija Knifer, Galerije Waldinger, Muzej likovnih umjetnosti, Trg Vatroslava Lisinskog- katakombe 6, Trg Sv. Trojstva, Kulturni centar Osijek, Pješački most, Amfiteatar kod Barutane, Šetalište uz Secesijski zdenac).

Programi Osječkog ljeta kulture svake godine doprinose podizanju kulturnog života grada, povećanju njegove međunarodne vidljivosti, poticanju gospodarske i turističke aktivnosti, kao i općem razvoju grada.

Cjeloviti program možete pogledati na web stanici manifestacije https://ljetokulture.osijek.hr/

Skip to content