OSJEČKO DOŠAŠĆE ZAPOČELO PALJENJEM PRVE SVIJEĆE NA TRGU VATROSLAVA LISINSKOGA

Objavljeno: 01.12.2019

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u nazočnosti pomoćnog biskupa monsinjora Ivana Ćurića upalila je prvu svijeću na vijencu došašća ispred Crkve svetoga Križa na obnovljenom Trgu Vatroslava Lisinskoga, čime je i službeno započeo Advent u Osijeku.

Tom prigodom Gamoš se kratko obratila okupljenim novinarima ističući da u sljedeća četiri tjedna iščekivanja trebamo razmišljati o Božiću, o nama samima, kakvi smo, što trebamo popraviti, kakvi trebamo biti prema bližnjima.

-Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način. – istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš nakon paljenja prve adventske svijeće.

Gamoš se potom u društvu prvoga potpredsjednika Gradskoga vijeća Drage Šerića, uputila u Crkvu svetoga Križa položiti cvijeće na oltar Gospe Osječke i nazočila Svetoj misi koju je predvodio pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

– Ovom prvom nedjeljom došašća otvaramo novu liturgijsku godinu pred likom Presvete Djevice Marije – Gospe Osječke koja se ovdje časti u predvečerje Dana Osijeka. Mi se svi večeras ovdje ujedinjujemo u molitvi za građane Osijeka, čitav grad, njegovu upravu, zdravlje akutualnoga gradonačelnika, svih djelatnika gradskih službi, pojedinaca, obitelji, udruga i zajednica koje su usmjerene na dobrobit i blagoslov života ljudi ovoga grada. – istaknuo je na početku euharistijskoga slavlja pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

Skip to content