Osječki Vodovod i čepinska Urednost potpisali sporazum o postupku pripajanja

Objavljeno: 03.07.2020

U čepinskoj vijećnici jučer je potpisan Sporazum o postupku pripajanja Urednosti d.o.o. Vodovodu Osijek, što znači da će djelatnici Urednosti prijeći u Vodovod, a Čepinčani od 1. siječnja 2021. imati jeftiniju vodu, po cijeni kao i potrošači u Osijeku.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, te direktor Vodovoda-Osijek Ivan Jukić i direktor Urednosti Željko Barišić. Dio je to procesa reorganizacije vodoopskrbnog sustava u Hrvatskoj po kojemu će postojati 21 vodovodni isporučitelj, a ovo pripajanje jedno je od prvih na razini Hrvatske.
Vrkić je kazao da rade na stvaranju jedinstvenog standarda za ljude koji žive u Osijeku i okolici.

– Ovo je jedno od spajanja Općine Čepin i njezinog komunalnog poduzeća i osječkog. Zahvaljujem obojici direktora što su odradili sve tehničke elemente da bismo mogli ovaj posao odraditi pošteno i završiti ga, rekao je Vrkić.

Prema riječima Dražena Tonkovca, potpisivanje ovog sporazuma mještanima općine Čepin donosi nižu cijena vode. Naime, do sada je Urednost d.o.o vodu kupovala od Vodovoda-Osijek na ulazu u Čepin, a zbog gubitaka na mreži cijena je bila i do 35%, veća. Po pripajanju Urednosti d.o.o. Vodovodu, cijena pitke vode bit će niža, a u planu je i obnavljanje vodoopskrbnog sustava. Tonkovac je napomenuo i kako mu je bilo bitno da djelatnici Urednosti ne ostanu bez posla, stoga će svih 17 zaposlenika prijeći u Vodovod.

Skip to content