Osječki pješački most zasvijetlio u novim bojama!

Objavljeno: 27.06.2017

Coca-Cola u Hrvatskoj i grad Osijek krajem prošle godine zajednički su pokrenuli projekt osvjetljenja Pješačkog mosta, jednog od najpoznatijih i najljepših simbola grada Osijeka.

Ovim projektom Osijek se pridružio svjetskim metropolama koje na sličan način ističu ljepote svojih mostova i rijeka na kojima se nalaze.

Tvrtka Zumtobel, partner na projektu, međunarodni je vodeći izvođač cjelovitih rješenja u profesionalnoj rasvjeti zgrada i konstrukcija, s tradicijom dugom 65 godina, koja je osvjetljavala objekte širom svijeta, kao primjerice Wembley stadion u Londonu, zgradu The Rookery Building u Chicagu ili muzej Alkarski dvori u Sinju.

Svoj veliki doprinos dali su Osječani prikupljanjem čepova s boca Coca-Cole, točnije njih 108.048 (broj stanovnika Osijeka prema posljednjem provedenom popisu stanovništva iz 2011.) koji je omogućio pokretanje ovog projekta.

Novopostavljenu rasvjetu zajednički su uključili gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa Stijepanom Petrovićem, predstavnikom tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska i Sašom Pajdićem, predstavnikom tvrtke Zumtobel. Posebna je zanimljivost što se boje mogu mijenjati ovisno o potrebama pa će tako primjerice u dane kada NK Osijek bude igrao svoje utakmice most biti „bijelo-plavi“. Nakon paljenja svjetala, krenula je i noćna utrka Coca-Colina 10ka.

Ogroman broj Osječana popratio je ovu svečanost koja je završila velikim koncertom Gibonnija na livadi u podnožju mosta.

Jasenka Mađarević

Skip to content