Osječki maturanti quadrillom se oprostili od škole

Objavljeno: 24.05.2024

Osječki maturanti u petak su quadrillom obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. U Županijskoj ulici zaplesali su s bijelim kišobranima i odjeveni u bijele i plave majice. Mogla su se vidjeti četiri standardna plesa, ali i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne.

Maturante su u Županijskoj obišli zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da i ove godine tradicionalno imamo ispraćaj maturanata, njih 1566 iz osječkih srednjih škola. Hvala Osječko-baranjskoj županiji što po 19. put organizira, ples quadrille. Grad Osijek i ove godine tradicionalno se pobrinuo za nastavak programa na lijevoj obali Drave. Vjerujem da će se proći mirno, ali veselo i da će se naši maturanti dobro zabaviti – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Dodao je kako Grad čini sve da maturanti ostanu na području Osijeka i Osječko-baranjske županije, pronađu ovdje posao i zasnuju svoje obitelji.

Maturantima je sreću u daljnjem školovanju i pronalasku posla zaželio obnašatelj dužnosti župana OBŽ Mato Lukić.

– Drago mi je da će danas ovdje zajedno zatvoriti jedno i otvoriti novo poglavlje u svom životu. Dio njih odlučit će se za tržište rada, dio za daljnje školovanje, bilo na našem sveučilištu ili na nekom od sveučilišta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu. Svakako ćemo im poželjeti da se nakon stjecanja znanja i vještina se vrate u svoju domovinu i ta znanja i vještine primjene u domovini i po mogućnosti na području Osječko-baranjske županije, koja će ih i dalje pratiti i poticati u svim njihovim aktivnostima – poručio je obnašatelj dužnosti župana Lukić.

Oproštaj od školskih klupa nastavlja se tradicionalnim programom na lijevoj obali Drave, kod Amfiteatra. Grad Osijek je iz svog proračuna izdvojio sredstva kako bi nakon svečanog dijela učenicima bila omogućena i zabava. Angažirani su DJ-evi koji će puštati glazbu, a o sigurnosti učenika računa će voditi zaštitarska služba, ali i nadležne službe, poput policije i Crvenog križa. Program će trajati do 20 sati.

Skip to content