Osječka cvjetna priča – „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“

Objavljeno: 06.05.2021

Festival cvijeća u Osijeku manifestacija je koju od 2017. godine zajedno organiziraju Grad Osijek i TZ grada Osijeka. Manifestacija se tradicionalno odvija drugog vikenda u svibnju kako bi se njome ujedno obilježio i Majčin dan.

Cvijeće je oduvijek imalo značajnu ulogu u ljudskoj povijesti i služilo je kao inspiracija mnogim umjetnicima i kreativcima. Iz tog razloga, osim klasičnog izlagačkog programa koji je sastavni dio svakog festivala cvijeća, naš osječki ima jednu posebnu priču gdje u kreiranju zabavnog i edukativnog programa sudjeluju učenici srednjih strukovnih škola te razne udruge.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost realizacije Festivala u punome smislu, Grad Osijek i TZ grada Osijeka odlučili su kroz Osječku cvjetnu priču i slogan „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“ pružiti podršku učenicima Glazbene škole Franje Kuhača, Obrtničke škole, Poljoprivredne i veterinarske škole, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističke škole, kako bi se predstavili kroz svoje cvjetne uratke i na jedan vikend uljepšali Park kralja Držislava.

Tako će naši sugrađani i gosti moći, uz preporuku pridržavanja svih epidemioloških mjera, 8. i 9. svibnja prošetati parkom i fotografirati se na posebno uređenim foto pointovima, zasladiti se cvjetnim kolačićem koji su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, pogledati mini izložbu osječkih parkova u suradnji s Muzejom Slavonije Osijek, uživati u cvjetnim figurama Udruge za promicanje kulture plesa Shine te uživati u predivno uređenoj i osvijetljenoj fontani za čiji je aranžman zadužena aktualna prvakinja Republike Hrvatske u floristici Suzana Lonjak.

U sklopu Osječke cvjetne priče, ljepotama i povijesnom značaju osječkih parkova svjedočila je i grupa stranih studenata, koji putem programa međunarodne razmjene trenutačno borave u Osijeku.

Njihov promotivni film, uspomene s prethodnih Festivala cvijeća, te ostale zanimljive kadrove svakako potražite na ekranu koji će uz laganu glazbu upotpuniti cijelo ozračje.

U nadolazećem vikendu uživajte u cvijeću, okružite se najdražim primjercima i podučite svoje najmlađe važnosti povezivanja s prirodom.

„Čuvajte cvijet, uljepšajte svijet“

Izvor: TZ grada Osijeka

Skip to content