Osječanke i Osječani s gradonačelnikom objedovali blagdanski fiš-paprikaš

Objavljeno: 07.04.2023

Već tradicionalno, na Veliki petak Grad Osijek organizirao je veliko blagdansko druženje uz porciju fiš-paprikaša. Trg Svetog Trojstva u baroknoj Tvrđi bio je pun Osječanki i Osječana te ispunjen mirisima omiljene slavonsko-baranjske delicije.

Posluživanju obroka i zajedničkom blagovanju pridružio se i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa zamjenicima i suradnicima.

– Nakon zajedničkog blagovanja fiša na Badnjak, drago mi je da se velik broj sugrađana okupio i na Veliki petak, na obnovljenom Trgu Sv. Trojstva, koji za ovakve prigode postaje dnevni boravak svih Osječana. Danas smo zajedno s najboljim majstorima kotlića osigurali 2000 porcija fiša sa željom da se svi podružimo – rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Poručio je kako za Uskrs treba voditi brigu o bližnjima ali i onima u potrebi, pa podsjetio da Grad Osijek ni ove godine nije zaboravio na svoje umirovljenike, socijalno potrebite građane i beskućnike.

– Za uskrsnice, koje su već podijeljene, ove smo godine u proračunu osigurali 200 tisuća eura. Osmislili smo i mnogobrojne programe, od Uskrsnog tramvaja s GPP-om i GISKO-m, do predstavljanja hrvatske uskrsne tradicije i gastronomije, ali i običaja nacionalnih manjina, koje će se održati sutra. Također ćemo u 12 sati dočekati Moto zeke, a ponedjeljak je rezerviran za ZOO vrt gdje će biti najveće gnijezdo. Želimo okupiti sve generacije, od baka i djedova do unuka, i nadamo se da će nam se pridružiti što veći broj sugrađana – kazao je gradonačelnik i zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Za kulinarski dio i ove je godine zadužena bila udruga Majstori kotlića Slavonije i Baranje, koja je u 10 kotlića od 70 litara pripremila 2000 obroka fiš-paprikaša, za što je utrošeno 350 kg šarana. Za ovogodišnji blagdanski fiš u proračunu je osigurano 4.000 eura.

Skip to content