Osječanima omogućena ,,Moj Vodovod” aplikacija

Objavljeno: 30.08.2019

Danas su u prostoru gradske tvrtke Vodovod-Osijek d.o.o. zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor Vodovoda Ivan Jukić, zainteresiranoj javnosti prezentirali korisnički portal i aplikaciju „MOJ VODOVOD“ – prvu takve vrste u Hrvatskoj.

Naime, radi se o mobilnoj i web aplikaciji koja korisnicima omogućava provjeru potrošnje i računa za vodne usluge, pregled povijesti očitanja, aktivaciju usluge „samoočitač“, primanje računa i obavijesti u elektroničkom obliku te izravno plaćanje računa. Preuzimanjem aplikacije korisnici će moći pratiti svoju potrošnju i brzo reagirati na potencijalne kvarove te nekontrolirano istjecanje vode. Aplikacija će ujedno omogućiti i segmentirano i pravodobno dostavljanje obavijesti o zatvaranjima vode, ispiranjima vodovodne mreže i radovima na konkretnim lokacijama, a svojom jednostavnošću i brojnim pogodnostima – u potpunosti je prilagođena korisnicima.

Osječki dogradonačelnik izrazio je zadovoljstvo poslovanjem Vodovoda podcrtavši tri najznačajnija projekta ove gradske tvrtke vrijedna preko 800 milijuna kuna, ali i njezin uspjeh temeljen na razvoju partnerskoga odnosa s krajnjim korisnicima – građanima Osijeka.

– Razvojem aplikacije dobivamo jednu ”win-win” situaciju, budući će upravo ona omogućiti i Vodovodu i korisnicima pravodobno dobivanje svih potrebnih informacija u svezi s vodnom uslugom te zasigurno smanjiti potrošnju i troškove, posebice u slučajevima kvarova. Najviše me raduje to što nastavljamo s razvojem usluga i proizvoda namijenjenih upravo našim sugrađanima – poručio je Piližota.

Direktor Vodovoda Ivan Jukić istakao je kako je temeljni cilj bio spriječiti velike troškove koji nastaju pri puknuću cijevi dok stanara primjerice nema kod kuće:

– Ova aplikacija će velikim potrošačima omogućiti praćenje potrošnje na dnevnoj bazi, gotovo u minutu, dok će naši ostali sugrađani potrošnju zasad moći pratiti na tjednoj bazi.

Inače, aplikacija „MOJ VODOVOD“ može se preuzeti na Android i IOS mobilne uređaje u Google play trgovini, odnosno putem servisa App Store, dok je desktop aplikacija dostupna na mrežnim stranicama Vodovoda.

Veličina slova