Osječanima na Veliki petak pripremljeno 2000 porcija fiš-paprikaša

Objavljeno: 29.03.2024

Osječane je na Veliki petak točno u podne na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi dočekalo 2000 porcija fiš-paprikaša.

Ovu slavonsku deliciju građanima su dijelili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske o ministar obrane Ivan Anušić i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

– Tradicionalno na Veliki petak organiziramo podjelu fiša i druženje s našim sugrađanima u našoj prelijepoj, novoobnovljenoj Tvrđi. S obzirom na to da je Uskrs vrijeme zajedništva i okupljanja, poželio bih svima da ga provedu u zdravlju i miru sa svojim obiteljima. Sretan i blagoslovljen Uskrs – poželio je gradonačelnik Radić.

– Zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi na tradicionalnoj organizaciji u prekrasnoj osječkoj Tvrđi i prilici da zajedno s našim sugrađanima popričamo na Veliki petak i podijelimo fiš-paprikaš. Svim sugrađanima i stanovnicima Osječko baranjske županije želim sretan Uskrs i da ga provedu sa svojim obiteljima i najmilijima – poručio je obnašatelj dužnosti župana Lukić.

– Tradicionalno u Osijeku i u Slavoniji na Veliki petak se jede riba, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ali mi smo ovdje specifični po jednom slavonsko-baranjskom specijalitetu, a to je fiš. Danas ćemo ga zajedno podijeliti, jer se tradicija mora čuvati i zadržati. Želim sretan i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave u nedjelju – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Anušić.

Fiš su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje. Iz proračuna Grada Osijeka za ovu je prigodu izdvojeno 6000 eura.

 

Skip to content