Osječani Novu godinu dočekali na Trgu Ante Starčevića uz Crvenu jabuku

Objavljeno: 01.01.2023

Osječani su novu 2023. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Na središnjem osječkom trgu okupilo se nekoliko tisuća građana.

Uz besplatan čaj i kuhano vino okupljene građane i goste koncertnim nastupom zabavljala je Crvena jabuka, a točno u ponoć, novu 2023. godinu čestitao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Okupio se veliki broj naših sugrađana što mi je izuzetno drago. Vidjeli smo tijekom noći, da dežurne službe nemaju puno intervencija, te se nadam da će da će tako i ostati. Na ispraćaju 2022. godine, te na ulasku u 2023. godinu svim sugrađankama i sugrađanima bih poželio sretnu i uspješnu Novu godinu, uz obilje zdravlja, mira , sreće i radosti.“- izjavio je osječki gradonačelnik.

Novogodišnjoj proslavi nakon dvije pandemijske godine vratili su se i osječki umirovljenici. Grad Osijek za njih je u Dvorani Bells organizirao svečanu večeru, uz nastup Trend Acoustic Banda, a obišao ih je, prije dočeka na središnjem gradskom trgu, gradonačelnik Radić sa suradnicima.

„Uvjerio sam se i osobno da je ovdje najveseliji doček u gradu. Okupio se velik broj umirovljenika. Karte su vrlo brzo podijeljene, te će i u budućnosti grad Osijek za svoje umirovljenike organizirati doček. Podsjećam da smo ove godine podijelili rekordan broj Uskrsnica i Božićnica umirovljenicima, oko 10 tisuća, za što smo iz proračuna izdvojili oko 3 milijuna kuna. Širimo i mrežu naših dnevnih boravaka za umirovljenike i ovdje večeras mogu najaviti da 05.01. počinje raditi Dnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu.“- rekao je gradonačelnik Radić

Sa zamjenikom Draganom Vulinom gradonačelnik je obišao u novogodišnjoj noći i osječke policajce i vatrogasce, te Zavod za hitnu medicinu te uz prigodne darove zahvalio svim dežurnim službama na brizi o sigurnosti i zdravlju građana Osijeka tijekom novogodišnje noći.

Organizacija nove godine u Osijeku, uključujući doček na Trgu Ante Starčevića, Dječju novu godinu na Trgu sv. Trojstva, te Umirovljeničku novu godinu, stajala je oko 350 tisuća kuna, od čega je Osječko-baranjska županija sudjelovala sa 100 tisuća kuna, te Zagrebačka banka sa 130 tisuća kuna.

Skip to content