Osječani Novu 2024. dočekuju uz Parni valjak na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Objavljeno: 28.12.2023

Novu 2024. godinu Osječani će dočekati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, a osim ovog dočeka, održat će se i doček Nove godine za umirovljenike te doček dječje Nove godine, za što će ukupno biti izdvojeno oko 90 000 eura.

Izvijestio je to u četvrtak Karlo Šatvar, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Osijeka, napomenuvši kako se ovogodišnji središnji doček umjesto dosadašnje prakse dočeka na Trgu Ante Starčevića organizira u Tvrđi u sklopu osječkoga Adventa.

– Imat ćemo zagrijavanje na dvije pozornice, kod crkve sv. Mihovila, gdje će u 20 sati nastupati DJ iz Udruge “Volim gramofonske ploče”, a u 21 sat na pozornici kod Franjevačke crkve nastupit će Tamburaški sastav ”Ravnica”. Nakon što se tu dobro zagrijemo, prebacujemo se na Trg Vatroslava Lisinskog gdje je od 22.30 sata predviđen nastup grupe Parni valjak i zabava do dugo u noć. Pozivam sve građanke i građane Osijeka, ali i mnogobrojne goste da nam se pridruže i da svi zajedno ovdje proslavimo novu 2024. godinu – kazao je Šatvar.

Dodao je kako će se uoči središnjeg dočeka, u podne 31. prosinca, na osječkom Adventu održati doček dječje Nove godine za najmlađe, gdje će nastupiti Mia Dimšić, a na dvije lokacije u gradu – u dvoranama “Bells” i “Gardens”, organizirat će se doček Nove godine za osječke umirovljenike.

Za organizaciju sva tri dočeka ukupno će biti izdvojeno oko 90 000 eura, od čega Osječko-baranjska županija sudjeluje s 13 000 eura, a Grad Osijek se i ove godine priključio inicijativi dočeka Nove godine bez vatrometa.

Ravnatelj Kulturnog centra Osijek istaknuo je da, iako su prošli božićni blagdani, nije završio program Adventa u Osijeku pa dani pred nama donose još glazbenoga programa.

Skip to content