Osijek u znaku jubilarnog „Pannoniana“

Objavljeno: 06.06.2019

Ljubitelje ekstremnog sporta ove će godine okupiti u Osijeku 20. jubilarno izdanje „Pannonian Challengea“ koje se održava od 5. do 9. lipnja. Najveći je to regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe, a ove se godine očekuje oko 300 vrhunskih vozača u skateboarding, inline i BMX freestyle disciplinama koji će svojim iznimnim atrakcijama oduševljavati publiku u skate parku na lijevoj obali Drave.

Otvorenje jubilarnog izdanja „Pannonian Challengea“ u osječkom Kazamatu upriličeno je izložbom fotografija i predstavljanjem monografije „20 godina Pannoniana“.
„Osječki Pannonian postao je nezaobilazna postaja najboljih svjetskih vozača, ali isto tako i ljubitelja ekstremnog sporta i adrenalina i zasigurno možemo reći da se isprofilirao u jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija ne samo Osijeka, nego i regije. Zato je posebno zadovoljstvo biti dio ove nevjerojatne energije koju ćemo tijekom petodnevne manifestacije podijeliti s organizatorima, volonterima, natjecateljima i publikom. – naglasila je zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.

Otvorenju „Pannonian Challengea“ nazočili su i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek te osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je, uz ostalo, istaknuo kako je ekstremni sport postao olimpijski, te kako je Osijek gledan ne samo u Hrvatskoj i Europi, nego u cijelome svijetu.

20 godina „Pannonian Challengea“ kroz fotografije koje pričaju više od tisuću riječi, najbolja su najava i ovogodišnjeg spektakla koji će natjecatelji, ali i organizatori pružiti Osječanima i gostima grada tijekom petodnevnog programa, a uz sportski dio, pripremljen je i glazbeni – koji se od četvrtka do subote u večernjim satima odvija u dvorištu Vege dok će nedjeljni After party biti na prostoru Skate parka.

Skip to content