Osijek se poklonio braniteljima, stradalnicima i žrtvama Domovinskog rata

Objavljeno: 31.10.2019

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnoga dana u Gradu na Dravi – izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, skupa s udrugama hrvatskih branitelja i stradalnika te Koordinacijom udruga – odala su počast hrvatskim braniteljima, stradalnicima i žrtvama Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Osijeka predvođeno zamjenikom gradonačelnika Borisom Piližotom – položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode te na Centralnom groblju kod zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata.

-Osječani prigodom ovih blagdana uređuju i obilaze grobove dragih pokojnika, a mi se danas simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, prisjećamo svih znanih i neznanih pokojnika koji su utkani u temelj slobodne, demokratske, samostalne hrvatske države. – rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Nadolazeći blagdan Svih svetih proslavlja znane i neznane – priznate i nepriznate svetice i svece koji su svojim životom ostvarili ideal kršćanskoga života. Budući da ih nitko ne zna poimence, Crkva je odredila 1. studenoga kao blagdan posvećen svima njima, a državne su ga vlasti prihvatile kao neradni, praznični dan. Dušni dan, ili Dan svih vjernih mrtvih obilježava se 2. studenoga u spomen na sve drage pokojnike.

Skip to content