Osijek prvi u Hrvatskoj po broju certificiranih OPG-ova

Objavljeno: 19.08.2021

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i njegova zamjenica Jasenka Crnković zajedno s direktorom gradske tvrtke Tržnica d.o.o. Igorom Medićem i predstavnicima Udruge hrvatskih tržnica, u sklopu projekta „Proizvodi hrvatskog seljaka“, uručili su certifikate, ukupno njih 80, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama.

„Ovime je gradska tvrtka Tržnica Osijek po 13 put. potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje i ono što je najvažnije podrijetlo proizvoda. Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama odnosno u plastenicima i vrtovima. Osim što štitimo domaće proizvođače, istovremeno štitimo i kupce koji upravo na osječkim tržnicama s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode“, rekao je Radić.

Zamjenica gradonačelnika je osobito naglasila važnost kratkih lanaca opskrbe.

„Ovdje imamo svježe ubrane i dopremljene kvalitetne domaće proizvode, što je osobito važno jer na taj način našim sugrađanima i posjetiteljima nudimo mogućnost zdravije prehrane. Ono što je jučer bilo u zemlji, danas je na stolu. Upravo iz tog razloga i moja obitelj svake subote dolazi na ovu tržnicu radi nabavke svježih, zdravih i domaćih prehrambenih proizvoda“, rekla je Crnković.

Inače, prema podacima Udruge hrvatskih tržnica, Grad Osijek je prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda u Hrvatskoj. Prema riječima gradonačelnika Radića na tome će se ustrajati i u budućnosti.

Skip to content