Osijek proslavio Međunarodni dan jazza na sebi jedinstven način!

Objavljeno: 30.04.2020

Grad Osijek i ove se godine, unatoč iznimnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, uključio u obilježavanje Međunarodnog dana jazza koji se na svjetskoj razini održava od 2011. godine.

U organizaciji s nekolicinom osječkih glazbenika i udruga kao što su PLANTaža, Plesni studio Shine, Slama Land Art, Udruga KultAkt, Partwish i Reart, proslavljen je dan jazza ni više ni manje nego na prikolici koju je vukao tramvaj kroz sve osječke četvrti.

U ovu “gibajuću” proslavu glazbe uključili su se najpoznatije osječke jazz skupine; NO jazz Band, Sing Song Swing i  The Morenos.

Zabavna ekipa provozala se tako od Remize do Višnjevca prema Trgu Ante Starčevića pa sve do Mačkamame, Bikare i na kraju do Zelenog polja čime je jazz došao u svaki kutak našega grada.

 

Grad Osijek ovim je događajem mapiran na svjetskoj karti gradova koji obilježavaju Svjetski dan jazza kojeg inače inicira Institut za jazz glazbu u Chicagu. 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota istaknuo je kako se ovaj događaj u Osijeku odvija već četvrtu godinu zaredom, a ova će ostati zapamćena po proslavi na tramvajskim tračnicama. Također posebne zahvale zamjenik gradonačelnika uputio je svim građankama i građanima Osijeka na disciplini i strpljivosti koju su pokazali zadnjih mjeseci te za koje je ovo svojevrsna nagrada.

Ne treba zaboraviti ni sav napor Stožera civilne zaštite grada Osijeka tijekom pandemije, koji je prepoznao jedinstvenost ovog projekta te trud policijskih službenika koji su se pobrinuli za sigurnost veselih i raspjevanih glazbenika.

 

Skip to content