Osijek postao centar regije u organizaciji utrka ubrzanja

Objavljeno: 07.02.2022

U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i Autokluba Slavonija, u prostoru Stare pekare po prvi puta je u Osijeku održana svečana dodjela nagrada A10 – utrke ubrzanja (Street race) za posljednje dvije godine. Priznanja su uručena najboljim vozačima u kategorijama: HAKS kup 2020, 2021, Šampionat BiH 2021, Regionalni i Street Legal kup. Ovom događaju je nazočio i osječki zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
Ovaj iznimno atraktivan i zanimljiv sport je u velikom usponu u Republici Hrvatskoj. Prema riječima predsjednika AK Slavonija i sportskog direktor A10 utrka Hrvatskog auto i karting saveza Rudolfa Kalkana na svečanosti dodjele su okupljeni natjecatelji koji su najbrži od najbržih, pro klase, vozači koji su skupljali bodove tijekom cijele godine i zasluženo osvojili nagrade.
Vulin je naglasio da se Grad Osijek koji je ujedno i domaćin dviju utrka prometnuo u centar regije kada su u pitanju utrke ubrzanja koje privlače preko 5 tisuća posjetitelja po jednom događaju što je velika dobit za Grad ne samo u sportskom nego i u turističkom odnosno gospodarskom smislu, a što će gradska uprava i u budućnosti podržavati.

Skip to content