Osijek ove godine ulaže više od 7 milijuna eura u sport

Objavljeno: 29.05.2024

Sportska konferencija Osječko-baranjske županije, koja ove godine nosi titulu Europske regije sporta, održana je u utorak u Gospodarskom centru OBŽ s ciljem predstavljanja dosadašnjih županijskih ulaganja u sportsku infrastrukturu i podrške organizaciji važnih sportskih manifestacija, ali i upozoravanja na važnost bavljenja sportom.

Konferencija je okupila niz stručnjaka, trenera, kineziologa i ostalih dionika sportskog života županije. Uz domaćina, obnašatelja dužnosti župana Matu Lukića, nazočili su joj i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i brojni drugi uzvanici.

– Osnovni nam je cilj prenijeti poruku djeci i mladima o važnosti bavljenja sportom, svjesni kolike benefite on nosi. Upravo je sport taj koji ispravlja nepravilnosti, uči ponašanju u pobjedi i porazu te nosi važne životne lekcije. Zato ćemo se kao županijska uprava i dalje truditi da svojim odlukama pozitivno utječemo na razvoj sporta, a korak u tom smjeru učinili smo i izdvajanjem 400.000 eura za kapitalna ulaganja u sportsku infrastrukturu ove, ali i prošle godine – kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin istaknuo je kako Osijek ima 6350 registriranih sportaša i 200 sportskih kolektiva zastupljenih u 53 sporta.

– Prednjačimo i kad je riječ o infrastrukturi, na što smo izuzetno ponosni, kao i na rekordno visoka ulaganja u sport. U ovoj godini ulažemo 7,05 milijuna eura u sport. Svake godine imamo kontinuitet povećanja ulaganja u sport, a specifični smo po financiranju prijevoza na natjecanja za sve mlađe sportaše. Financiramo i liječničke preglede za sve registrirane sportaše – naglasio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak istakao je kako je Sportska zajednica Osječko-baranjske županije jedna od najagilnijih u Hrvatskoj.

– Ovdje ima jako puno vrhunskih sportskih rezultata i sportaša, ali je bitna upravo baza iz koje se oni generiraju, odnosno regrutiraju ti danas mladi, a sutra vrhunski sportaši. Mi smo i potporom preko županijskih sportskih zajednica osigurali više od sedam milijuna eura ove godine i tu je osječko-baranjska Sportska zajednica zapravo najagilnija i najviše je novca povukla, što je pohvalno – rekao je državni tajnik Družak.

Skip to content